1000 KVA Dinamik Voltaj Dengeleyici -VSC-3P1000

VSC-DVR kritik endüstriyel süreçlerdeki şiddetli voltaj düşüşleri ve ani voltaj artışları gibi elektrik promlemlerinin etkisini ortadan kaldırmak için tasarlanmış inovatif voltaj dengeleyici sistemdir. VSC-DVR şebekedeki voltaj düşmelerini ve ani yükselmelerini en yüksek hızda düzeltmek ve sabit tutmak için tasarlanmıştır. Sürekli voltaj regülasyonu özelliği ile endüstriyel makine ve ekipmanların yüksek verimlilikte ve güvenli çalışmasını sağlar.

Dinamik Voltaj Dengeleyici. (DVR)
●IGBT Teknolojisi ile Yüksek Hızlı Voltaj Düzeltme
1.000 Kva güç 
%70’a kadar Düşük Voltaj Düzeltme.
Voltaj ve Faz kesintisini dengeleme (Bazı Modellerde)
●Cevap Süresi < 3 milisaniye
●Düzeltme Süresi<10 milisaniye="" br="">Her faz için bağımsız voltaj regülasyonu
%100 Dengesiz Voltaj ve Yük kapasitesi.
Ani voltaj düşme ve dalgalanmalarınde tam düzeltme
AC'den AC'ye doğrudan voltaj yükseltme teknolojisi
Sürekli voltaj regülasyon özelliği
Verim k >% 97
Dahili otomatik By-Pass Fonksiyonu
Operatör Paneli 7" Dokunmatik Ekranlı
Elektronik Aşırı yük, Aşırı sıcaklık koruması
Düşük Voltaj / Yüksek Voltaj koruması
Endüstriyel çevre koşullarına uygun tasarım
TS EN ISO 9001: 2015 Kalite Sertifikalı.
VSC Dinamik Voltaj Dengeleyici Genel Özellikler
ModelVSC-DVR
Güç (kVA)1.000 Kva Güç
TeknolojiIGBT Anahtar Teknolojisi                   
Giriş
Nominal Giriş Voltajı400VAC 3Faz+Nötr+Toprak (Farklı voltajlar Opsiyoneldir)
Voltaj Toleransı-%40 , +%15
Frekans50 Hz. +/-%5 (60 Hz. Opsiyonel)
Çıkış
Nominal Çıkış Voltajı400VAC 3Faz+Nötr+Toprak (Farklı voltajlar Opsiyoneldir)
Voltaj Toleransı+/-%2
Frekans50 Hz. +/-%5
Aşırı Yük Kapasitesi125% 1 dakika, 150% 10 saniye, 151% ve yukarısı 0.2   saniye
Cevap Süresi< 3msec.
Düzeltme Süresi< 10msec.
Verimlilik> 97% typical
SAG Performans
Sürekli Regülasyon Aralığı-%15 , +%15
SAG Düzeltme aralığı-%40 , +%15
Voltaj Kesintisi Destekleme süresiyok
Enerji Depolama Şekliyok
Yönetim İzleme ve Haberleşme Arayüzleri
Dokunmatik Ekran Operatör Panel7" Dokunmatik EkranGiriş Voltaj, Çıkış Voltaj, Yük Yüzdesi, Frekans, Durum Bilgileri, Arıza Bilgileri, Parametre ayarları.
Uzaktan Yönetim Arayüzü (opsiyonel)Ethernet bağlantısı ile tarayıcı tabanlı uzaktan yönetim RS485 bağlantısı ile MOD-BUS  RTU
Koruma Fonksiyonları
Voltaj KorumaDüşük Voltaj ve Yüksek Voltaj için elektronik koruma
Akım KorumaGiriş Devre Kesicisi (Çıkış Devre Kesicisi opsiyonel)
Aşırı Yük KorumaElektronik Aşırı Yük Koruması (125% aşırı yükte 1 dakika, 150% aşırı yükte 10 saniye, 151% denyüksek aşırı yükte 0.2 saniye sonra yüke verilen güç kesilir.)
Aşırı Sıcaklık KorumasıElektronik Aşırı sıcaklık koruması ( 50C de Fan soğutma çalışır. 80C de yüke verilen güç kesilir.)
Aşırı Voltaj/Yıldırım KorumaAşırı Voltaj ve yıldırım koruma Class-I veya Class-II için Parafudr (opsiyonel)
Çevre Koşulları
Çalışma sıcaklığı-10 °C ~ +40 °C
Rakım Çalışma yüksekliği1.500m
Nem90% none condensed
Akustik ses< 65dB (1m mesafede ve kapaklar kapalı)
Kabinet Özellikleri
Tip - Koruma SınıfıDikili Tip Modüler Kabin , IP21 Dahili tip
Boya-RenkEpoksi-Polyester Toz Boya- RAL-7032
SoğutmaTermostat kontrollü fan ile cebri hava soğutma
OPSİYONKODAÇIKLAMA
Standart dışı Çalışma VoltajıxxxVVSC serisi voltaj regülatörleri istenilen herhangi bir çalışma voltaj değerinde üretilebilir.
Standart dışı Çalışma voltaj aralığıXS, M, L, XLVSC serisi voltaj regülatörleri farklı çalışma voltaj aralığında üretilebilmektedir. İstenilen giriş voltaj aralığı sipariş aşamasında belirtilmelidir.
Maksimum giriş voltaj aralığı : -%60 , +%40
Standart dışı çıkış voltaj toleransı4T ,5T , 4C , 5CVSC serisi voltaj regülatörleri çıkış voltaj toleransı , +/-%1 , +/-%2 , +/-%3 , +/-%5 olarak üretilebilir.
Ayarlanabilir çıkış voltajıADJVSC serisi voltaj regülatörlerinin çıkış voltajı LCD panel üzerinden ayarlanabilir. Maksimum ayarlama aralığı +/-%15
Standart olmayan frekansFRQVSC serisi voltaj regülatörleri 60Hz. Şebeke frekansında çalışacak şekilde üretilebilir.
Çıkışta Sigorta korumaOCBRegülatör çıkışına ilave koruma için Sigorta eklenebilir.
Manual By-Pass AnahtarıMSVSC-DVR’lara bakım veya arıza durumunda yüklerin şebekeye aktarılmasını sağlayan Bakım By-Pass anahtarı eklenebilir. Bakım By-Pass anahtarı I-0-II konumlu enversör şalterdir ve elle kumanda edilir. Bakım By-Pass işlemi sırasında yüklere verilen güç kısa bir süre için kesilir.
Otomatik kesintisiz By-PassABPVSC-DVR, aşırı yüklenme veya dahili arıza durumunda yüklerin şebekeye kesintisiz olarak aktarılmasını sağlayan dahili bir bypass sistemi içerir. Aşırı yük veya arıza durumunda, dahili bypass devresi buster trafonun ikincil tarafını kısa devre eder ve yükte kesinti olmadan şebeke beslemesinden çıkışa doğrudan bağlantı sağlar.
İzolasyon trafosuTRFVSC serisi voltaj regülatörlerin girişine veya çıkışına izolasyon transformatörü veya voltaj değiştirici oto trafo eklenebilir.
Özel kabinKVSC serisi voltaj regülatörleri farklı IPxx koruma sınıfına sahip özel kabinler içinde, iç ya da dış mekana uygun olarak üretilebilmektedir.
EMC fltresiEMCVSC serisi voltaj regülatörlerin girişine veya çıkışına özel EMC filtre üniteleri eklenebilir.
ParafudrSPDVSC serisi voltaj regülatörlerin girişine veya çıkışına yüksek voltaj veya yıldırım koruma üniteleri eklenebilir..
Uzaktan izleme ve yönetim ünitesiRMUVSC Ethernet kablosu ile bağlantı yapılarak izlenebilir ve yönetilebilir. Uzaktan yönetim arayüzü browser temelli olarak tasarlanmıştır. Herhangi ek bir yazılım gerekli değildir. Uzaktan yönetim arayüzü ile; VSC-DVR’nin bütün parametreleri izlenebilir
Kuru kontak çıkışlarıCRegülatör ON, Regülatör OFF ve Otomatik By-Pass konumları için, NO-NC kuru kontak çıkışları eklenebilir.
Standart dışı giriş/çıkış terminal yerleriTRegülatörün giriş çıkış terminalleri ihtiyaca göre farklı tasarım ve özelliklerde üretilebilir. Terminaller regülatör üzerinde istenilen tarafa yerleştirilebilir.
Özel dizayn ve aksesuarlarSPMVSC voltaj regülatörleri müşteri ihtiyaçlarına ve teknik şartnamesine göre özel olarak dizayn edilebilir. istenilen bütün özellikler ve aksesuarlar için detaylı teknik şartname ve çizimler müşteri tarafından sipariş/talep sırasında sağlanmalıdır.
MOD-BUS RTUMDMod-Bus üzerinden izleme ve yönetim için tasarlanmıştır. Kablo ile bağlantı yapılarak izlenebilir ve yönetilebilir. Mod-Bus protokolü ile VSC-DVR’nin bütün parametreleri izlenebilir ve bazı parametreler değiştirilebilir.
Özel çalışma sıcaklığıSOTFarklı çalışma sıcaklık seviyelerine sahip özel hava koşullarında çalışabilen özel cihazlar opsiyonel olarak üretilebilir.
Ahşap sandıkWCRUluslararası taşıma standartlarına uygun ahşap sandık ve özel paketleme



VSC Dinamik Voltaj Dengeleyici (DVR) Nedir?

VSC-DVR kritik endüstriyel süreçlerdeki şiddetli voltaj düşüşleri ve ani voltaj artışları gibi elektrik promlemlerinin etkisini ortadan kaldırmak için tasarlanmış inovatif voltaj dengeleyici sistemdir. VSC-DVR şebekedeki voltaj düşmelerini ve ani yükselmelerini en yüksek hızda düzeltmek ve sabit tutmak için tasarlanmıştır. Sürekli voltaj regülasyonu özelliği ile endüstriyel makine ve ekipmanların yüksek verimlilikte ve güvenli çalışmasını sağlar.

Nasıl Çalışır?





VSC-DVR şebeke ve yük arasına seri olarak bağlanmış bir trafo yardımıyla yük besleme voltajına voltaj enjeksiyonu yapma prensibiyle çalışır.
Voltaj düşüş ve dalgalanmaları yüksek hızlı hassas ölçüm devreleri ile ölçülür.
DSP tabanlı yönetim kartı , artırılacak veya azaltılacak voltaj değerini hesaplar ve IGBT anahtarları ile çok yüksek hızda voltaj enjeksiyon işlemi gerçekleştirilir.

Cevap Süresi < 3 milisaniye
Voltaj Düzeltme süresi < 10 milisaniye





Geniş Giriş Voltaj Aralığı

VSC-DVR, voltaj düşüşlerini veya ani artışları hızla tespit eder. Birkaç milisaniye içinde yanıt verir ve %70'a kadar voltaj düzeltmesi sağlar. S model VSC-DVR çalışma aralığı ve özellikleri aşağıdaki gibidir.





Voltaj düzeltme performansı her faz için bağımsız olarak geçerlidir. Daha yüksek düzeltme yüzdesi ve geniş giriş voltaj aralığı mümkündür. Faz veya Voltaj kesintisinde dengeleme için Süper kapasitörlü VSC-DVR tercih edilmelidir.

Düşük Voltajda Performans Eğrisi

VSC-DVR’nin sürekli voltaj düzenleme özelliği vardır, Şebeke Voltajları +/-% 15 aralığında değiştiğinde çıkış voltajını sabit tutar ve tam yükte sürekli çalışmaya devam eder.

Şebeke Voltajları -%40 oranında düştüğünde , VSC-DVR tam yükte 30 saniye süreyle çalışabilir. %15'in üzerindeki voltaj düşüşlerinde sürekli çalışma için, çıkış yükü azaltılmalıdır. VSC-DVR’nin düşük voltajda ki çalışma performansı grafikte gösterilmiştir. VSC-DVR’ın minimum şebeke voltajında tam yükte sürekli çalışma opsiyonu vardır.

Dahili Otomatik Bypass (opsiyonel)

VSC-DVR, aşırı yüklenme veya dahili arıza durumunda yüklerin şebekeye kesintisiz olarak aktarılmasını sağlayan dahili bir bypass sistemi içerir. Aşırı yük veya arıza durumunda, dahili bypass devresi buster trafonun ikincil tarafını kısa devre eder ve yükte kesinti olmadan şebeke beslemesinden çıkışa doğrudan bağlantı sağlar.

Bakım By-Pass Anahtarı (opsiyonel)

VSC-DVR’lara bakım veya arıza durumunda yüklerin şebekeye aktarılmasını sağlayan Bakım By-Pass anahtarı eklenebilir. Bakım By-Pass anahtarı I-0-II konumlu enversör şalterdir ve elle kumanda edilir. Bakım By-Pass işlemi sırasında yüklere verilen güç kısa bir süre için kesilir.





Avantajları

  • Çok yüksek hızda voltaj düzenlemesi yapar. 
  • Hasas endüstriyel makinalar voltaj dalgalan masından hiçbir zaman etkilenmez.
  • Voltaj düzeltme hızı < 10msec dir. 
  • 1.600kva’ya kadar belirli güçlerde üretilebilir.
  • Müşteri taleplerine göre özelleştirilebilir.
  • Süper kapasitörlü modellerde tam elektrik kesintilerinde yükleri beslemeye devam eder.

Uzaktan İzleme ve Yönetim Ethernet Web Server (opsiyonel)

Network üzerinden uzaktan izleme için tasarlanmıştır. Ethernet kablosu ile bağlantı yapılarak izlenebilir ve yönetilebilir. Uzaktan yönetim arayüzü browser temelli olarak tasarlanmıştır. Herhangi ek bir yazılım gerekli değildir. Uzaktan yönetim arayüzü ile; VSC-DVR’nin bütün parametreleri izlenebilir ve bazı parametreler değiştirilebilir. Uzaktan izleme arayüzüne erişim için 2 kademeli parola koruma vardır.

MOD-BUS RTU (opsiyonel)

Mod-Bus üzerinden izleme ve yönetim için tasarlanmıştır. Kablo ile bağlantı yapılarak izlenebilir ve yönetilebilir. Mod-Bus protokolü ile VSC-DVR’nin bütün parametreleri izlenebilir ve bazı parametreler değiştirilebilir.

VSC-DVR yönetim ve izleme için tasarlanmış ergonomik ve kullanıcı dostu bir operatör paneline sahiptir.

VSC-DVR’ın bütün çalışma parametreleri bu panelden izlenebilir ve bazı çalışma parametreleri ayarlanabilir. Parametre değiştirme için 2 kademeli parola koruma vardır.

İzlenebilir parametreler: Giriş Voltajları, Çıkış Voltajları , Yük Yüzdeleri, Çalışma Frekansı, Tarih-Saat , Cihaz durum bilgileri, Arıza ve hata kodları.
Değiştirilebilir Parametreler: Çıkış Voltaj Set değeri ( sınırlandırılmış) , Tarih-Saat bilgisi.

1. Dokunmatik Ekranlı Operatör Paneli

  • 7’’ inç Renkli ekran,
  • Rezistif özellik,
  • Arka aydınlatmalı
  • 3 dil seçeneği (Siparişte)
  • Basit ve anlaşılır menüler
Ürün Dokümanları
Döküman
VSC VSC Türkçe Katalog
Edit Elektronik 2023 © Tüm hakları saklıdır.